PODNE OBLOGE

PRIČA LISTONE GIORDANO

Bila je 1984., godina kada je prof. Guglielmo Giordano, svojom ingenioznom i revolucionarnom idejom osmislio drveni pod koji je nadmašio u svakom pogledu tradicionalne drvene podove iz masiva i stvorio novo doba u svijetu dizajna interijera. Stabilnost, preciznost, pouzdanost, ljepota, izdržljivost i održivost sirovina i dalje su ključni za ovaj nevjerojatan uspjeh.

Tehnološko srce Listone Giordano proizvoda sastoji se od posebne šperploče brezinog drva kao nosivog sloja, koji zahvaljujući poprečnim žljebovima, mikronski preciznim utorima i perima i ekološkim ljepilima čine parket stabilnim i ne deformabilnim tokom cijelog životnog vijeka parketa.

Tradicija koja povezuje Listone Giordano s kulturom drva svakodnevno se potvrđuje u šumama Burgundije u Francuskoj, gdje se više od 50 godina odabiru samo najbolje sirovine. Certificirano upravljanje šumom provodi se kroz integrirani ciklus koji obuhvaća razdoblje od više od 180 godina: svako stablo je popisano i numerirano. Praćeno tijekom rasta kako bi se garantiralo konstantno povećanje šumskog naslijeđa.

Za one koji to znaju, poštuju i vole, drvo je mnogo više od jednostavane sirovine, to je živa tvar koju Listone Giordano pretvara u najdragocjenije drvene podove.

Logo-Listone-Giordano1